Iskolai díjmentes programok

Díjmentesen kijárunk iskolák, óvodák bölcsödék dolgozóinak tréningeket tartani. Kiemelt projektként az iskoláknak nyújtunk díjmentes programokat. Elérjük a gyerekeket, tanárokat szülőket oylan témák alap üzeneteivel, amelyek a kiégés megelőzésében kulcstényzük. 

Iskolai szintéren megvalósuló megoldásainkkal az iskolai feszültségkezelést és a pedagógus kiégés megelőzést támogatjuk komplex módon.

Sulinyugi programunk során 45 percben tanítjuk meg a gyermekeket és a pedagógusaikat a feszültségkezelés alapjaira. Általában osztályfőnöki órán valósítjuk meg a programot.

szomoruboldog

Célunk hogy minden célcsoport a maga korának megfelelő nyelvezettel értesüljön arról, mit tehet a feszültségoldásért, a mindennapokban könnyen használható módszereket gyakorolhat a 45 perc alatt. A fő üzenetünk az alap tréningen: Mindenki képes a saját feszültségét kezelni. Ugyanazt az üzenetet különböző nyelvezettel adjuk át a korosztályoknak.

  • Manóstressz – 6-10 éves korig
  • „Gyerekideg” – 10-14 éves korig
  • „Kamaszfeszkó” – 14-18 éves korig

A tréning során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy közös nyelvet teremtsünk a pedagógusok, szülők és gyerekek között a stresszkezelés témakörben. Ezért a tréningen fényképeket készítünk, amit a pedagógus a Facebook zárt csoporton keresztül a szülőkhöz is eljuk. Igény szerint szülőértekezleten Szülőtájékoztatást is vállalunk, szükség esetén szülő tréninget is vállalunk 45 percben. Pedagógus tréningeket tartunk a kiégés megelőzésére.

Bővebben a www.sulinyugi.hu honlapunkon olvashat.

Gyermekkórházak támogatása:

Sulinyugi a gyermekosztályokon a kórházban is

A kiégésben kiemelten vezsélyeztetett csoport az egészségügyben dolgozó nővérek és orvosok. Őket tréningekkel és a betegekkel kapcsolatos stressz kezelésében támogatjuk, de a betegek számára is van programunk. A betegek megszólítása azért fontos számunkra, mert az egészségügyi dolgozók kiégési folyamatában a betegekkel való kapcsolat és az ebből adódó stressz első helyen szerepe. Ezért a betegek felé betegoktató előadásokkal készültünk, illetve az egészségügyi házirendet támogató betegtájékoztató rendszert készítettünk.

Betegoktatás – Célunk tudatosítani a betegekben mindazt, amit önmagukért tehetnek, erősíteni bennük a saját egészségük feletti a kontroll érzését. Mindezzel jelentős mértékben járulunk hozzá gyógyulásukhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy szakembereink az országos betegoktató verseny döntőjébe kerültek 2011-ben a „Mit tehetünk a gyógyulásunkért?” témával.

Betegtájékoztatás - Speciális betegtájékoztató rendszert állítottunk össze, amellyel a házirendet, az egészségügyi szabályokat és a beteg feladatait egyszerű, praktikus módon mutatjuk be.

Gyermekkórház projekt – a beteg gyermekek kezelésénél különösen fontos a nyugodt és kedves felnőttek jelenléte. Ennek érdekében biztosítottunk tréningeket a nővéreknek és konzultációs lehetőséget a szülőknek a gyermekkórházi osztályokon.

Összeg: