Amit a kiégés megelőzéséért teszünk:

Kiemelt projektjeink

Magánszemélyeket célzó projektjeink:

Kiégés folyamatát vizsgáló, kezlő tevékenységünk:

Egyéb projektjeink:

Iskolai díjmentes programok

Díjmentesen kijárunk iskolák, óvodák bölcsödék dolgozóinak tréningeket tartani. Kiemelt projektként az iskoláknak nyújtunk díjmentes programokat. Elérjük a gyerekeket, tanárokat szülőket oylan témák alap üzeneteivel, amelyek a kiégés megelőzésében kulcstényzük. Bővebben a www.sulinyugi.hu honlapunkon olvashat.

Munkahelyi programok

A kiégés komplex kezelése érdekében a munkahelyi színtérhez igazodtunk. Célzottan összeállított programokkal támogatjuk a munkaképes állapotot, melyről bővebben a www.eredmenyesen.hu  honlapunkon olvashat.

Egészségpszichológiai képzések 

Szakembereink az egészségpszichológiával kapcsolatos szakmai továbbképzésekre, egyetemi képzésekre nagy hangsúlyt fektet. Jelenleg az egyetemi végzős pszichológus hallgatóknak biztosítunk terepgyakorlatot, amiről bővebben a terepgyakolrat menüpontban olvashat.

Szakmai továbbképzést fejlesztünk és szervezünk munkahelyi egészségfejlesztés témában, melyről bővebben 2017-től olvashat. 

Terepgyakorlat 

Szakmai csapatunk fontosnak tartja a tapasztalatainak átadását és az egészségfejlesztő pszichológia szak gyakorlati támogatását. Amiben nagy tapasztalatunk van:

 • Pszicho-edukáció, játszva, könnyedén,
 • Egészségfejlesztő tréningek tervezése és megtartása,
 • Egészségfejlesztő élményszintű programok gyakorlati fejlesztése és megtartása,
 • Egészségfejlesztő konzultációk tartása és tervezése egészséges felnőtteknek,
 • Iskolai egészségfejlesztő programok tervezése és megtartása gyermekeknek, pedagógusoknak és szülőknek.

lelekkel logo szovegnelkulEgyéni konzultációk

Azokat a magánszemélyeket, akik egyénileg kérnek segítséget, konzultációkban részesítjük. A minket felkeresők igényeit és motivációs állapotát figyelembevéve igazodunk a klienshez. Az első találkozás után a kollégánk javaslatokat fog tenni a további lépésekre, és Ön kiválasztja az Önnek leginkább tetsző lehetőséget.
Az egyéni konzultációk lehetőségei:

 • 1-2 alkalmas informálódás, helyzetelemzés
 • 5-12 alkalmas konzultációk.

Időtartama: 1 alkalom 1 óra (55p), Az egyéni konzultáció teljes ára 9000 Ft, amennyiben van adománykeretünk, pályázni lehet díjmentes konzultációkra.

Csoportos foglalkozások

cimlap akkreditalt kepzesek

Csoportos programjaink többféle formában valósulnak meg: előadás, workshop, tréning. A leginkább elterjedt csoportos programformánk a "pszicho-tréning", amelyben egy pszichológiai támát tréning eszközökkel dolgozunk meg, könnyed hangvételben ismertetve a fő mondanivalónkat. Ezeket a tréningjeinket többnyire munkahelyi színtéren szervezzük meg, szükség esetén az adott szakmai csoportnak is akkreditáljuk, így szakmai képzések formájában is elérhetőek.

"Pszicho-tréningjeinken" a fő célunk a krónikus stressz kezelése, a kiégés megelőzése, a munkaképes állapot megőrzésének és fenntartásának támogatása.

Ennek érdekében 1,5 órás tréningeket tartunk a résztvevőknek az alábbi témákban:

 1. Stresszkezelés
 2. Kiégés megelőzés
 3. Szokásváltoztatás
 4. Énképviselet
 5. Reagálási típusok – emberismeret.

A csapatépítő, fesztelen, könnyed hangulatú tréningjeinken a résztvevők feltöltődhetnek és olyan pszichológiai tudást kaphatnak, amit a mindennapi feszült helyzetekben segítő eszközként használhatnak. A csoportos foglalkozások lehetőséget adnak az egymástól való tanulásra, a helyzetek gyakorlására. A tréningek célja a magánélet kiegyensúlyozása mellett a szakmai továbbképzés. Ezeket a programjainkat pontszerző tanfolyamként akkreditáljuk.

eredmenyesen logoEgészségnapok, családi napok 

Egészséges életmóddal és stresszkezelő programjainkkal bármilyen rendezvényre kitelepülünk standdal, előadással, kérdőíves felméréssel és tanácsadással. Leggyakrabban iskolai, munkahelyi, kerületi vagy városi rendezvényeken veszünk részt. 

 

Kiégés felmérés

cimlap kieges szures

Kidolgoztunk egy kiégés folyamatot felmérő kérdőívet, melyet igyekszünk minél több érintett számára elérhetővé tenni. Küldetésünknek érezzük a hazai viszonyok széleskörű felmérését. Interneten elérhető felmérést tervezünk egy olyan honlapon, amelyhez a megelőző technikákhoz és online segítséghez is hozzájut a kitöltő. Ehhez a nagyszabású folyamathoz keressük partnereinket.

 
 

Kiégés kutatása

cimlap kutatasSzakembereink a kiégés folyamatát, annak megelőzési modelljeit, megoldásait kutatják. Két doktori disszertáció is készül ebből a témából. A kutatás gyakorlati haszna, hogy azonosítsuk a kiégéshez vezető lépéseket, támogatva ezzel a kiégés megelőzést a mindennapokban.

Legújabb kutatásunk

  

Szórakoztató pszichológiai ismeretterjesztés

ujsag

Célunk közelebb hozni az emberekhez az egészségpszichológiát, közérthetően és egyszerűen átadni mindazt az ismeretet, gyakorlati tudást, amellyel a laikus ember töbet tehet a saját testi-lelki egészségéért. Ennek érdekében három csatormán teszünk:

 1. Társasjátékot terveztünk, mivel játékosan a felnőttek is szívesebben foglalkoznak komolyabb témákkal,
 2. Újságcikkeket írunk és különböző laikusokat megszólító média megjelenésekben veszünk részt a népszerű újságokban és az egészségügyi szaksajtóban,
 3. Online Tudástárat hozunk létre a kiégés megelőzéséért, mely támogatja a magánszemélyt abban, hogy képes legyen tenni önmagáért. A laikusok számára kiégés felmérést, otthoni technikákat összegyűjtő cikkekt és könnyen érthető szamaki háteret ismertető honlapot állítunk össze.

Egészségügyi intézmények támogatása

A kiégésben kiemelten vezsélyeztetett csoport az egészségügyben dolgozó nővérek és orvosok. Őket tréningekkel és a betegekkel kapcsolatos stressz kezelésében támogatjuk, de a betegek számára is van programunk. A betegek megszólítása azért fontos számunkra, mert az egészségügyi dolgozók kiégési folyamatában a betegekkel való kapcsolat és az ebből adódó stressz első helyen szerepe. Ezért a betegek felé betegoktató előadásokkal készültünk, illetve az egészségügyi házirendet támogató betegtájékoztató rendszert készítettünk.

Betegoktatás – Célunk tudatosítani a betegekben mindazt, amit önmagukért tehetnek, erősíteni bennük a saját egészségük feletti a kontroll érzését. Mindezzel jelentős mértékben járulunk hozzá gyógyulásukhoz. Büszkék vagyunk arra, hogy szakembereink az országos betegoktató verseny döntőjébe kerültek 2011-ben a „Mit tehetünk a gyógyulásunkért?” témával.

Betegtájékoztatás - Speciális betegtájékoztató rendszert állítottunk össze, amellyel a házirendet, az egészségügyi szabályokat és a beteg feladatait egyszerű, praktikus módon mutatjuk be.

Gyermekkórház projekt – a beteg gyermekek kezelésénél különösen fontos a nyugodt és kedves felnőttek jelenléte. Ennek érdekében biztosítottunk tréningeket a nővéreknek és konzultációs lehetőséget a szülőknek a gyermekkórházi osztályokon.

© 2017