Alapítványunk

A Lélekkel az Egészségért Alapítvány az egészségpszichológia legújabb módszereivel nyújt segítséget stressz kezelésében és a kiégés megelőzésében, mely napjainkban egyre nagyobb problémát jelent. Célunk közelebb hozni az egészségpszichológiát a mindennapokhoz, ezért szórakoztató, könnyed, érthető, gyakorlatorientált nyelvezetet és módszereket használunk munkánkban.

Alapítványunk azoknak szeretne segíteni, akik a kiégésben a legveszélyeztetettebbek: pedagógusok, egészségügyi dolgozók, gyári dolgozók. Emellett a szakmai továbbképzésekben, kutatásokban és egyetemi terepgyakorlatokban is részt vesz, támogatva ezzel a hazai egészségfejlesztő pszichológia szak bevezetését a gyakorlatban. 

Kiemelt szerepet kap Alapítványunkban az oktatásban részt vevők köre, akik a következő nemzedék nevelésén dolgoznak. Iskolai programjainkban a diákok és a pedagógusok egészségnevelését végezzük, és emellett pedagógusoknak szóló tréningeket, és iskolai egészségnapokat tartunk. Nekik indítottuk el a Sulinyugi programunkat, amelyről bővebben itt olvashatnak: www.sulinyugi.hu

A kiégésmegelőzés érdekében a munkahelyi színtérre is kimegyünk. Munkahelyi programokat dolgoztunk ki, melyben a munkaképes állapotot támogatjuk dolgozóknak és vezetőknek egyaránt, a  munka mellett vagy a munkahely egyik nyugodtabb helyiségében. Saját fejlesztésű komplex kiégés modellünk szerint dolgozunk, melyet 6 év munkahelyi tapasztalat és 16 év szakmai tudás alapján állítottunk össze. Bővebben a munkahelyi egészségpszichológiai módszereinkről itt olvashat: www.eredmenyesen.hu.

Miben vagyunk egyediek?

 • Rugalmasság - színtérben alkalmaszkodunk a célcsoporthoz, akár a munka helyszínére is kimegyünk, fő, hogy elérjük az embereket, kapcsolatot tudjunk kialakítani velük. Ezáltal gyorsan és specifikusan tudunk reagálni a munkahelyi programoknál, a mindennapokhoz és a helyzethez alkalmaszkodva.
 • Könnyed stílus - érthető és szórakoztató módon adjuk át a gyakorlatias szakmai üzeneteket. Csak olyan szakmai ismereteket közvetítünk, melyekre a célcsoport nyitott, ami a mindennapjaiban hasznos, ezért magas a bevonódás aránya a progamjainkba. 
 • Gyakorlatiasság - csak olyan pszichológiai programokat nyújtunk, olyan modelleket alkalmazunk, amelyek a gyakorlatban is működnek. Az elméleteinket kipróbáljuk a gyakorlatban, csak utána alkalmazzuk élesben. A költség-hatékonyságra is nagyon figyelünk, ezért a meglévő alapokat mindig felmérjük, arra építünk. Célunk az önállóság segítése, az erőforrások tudatosítása. 
 • Komlpex gondolkodás - főleg egyéni szinten ható programjaink vannak, de minden problémánál a környezeti tényezőket is kezeljük. Komplexen kezeljük a kiégés megelőzését is, az egyénre, munkakörnyezetére és munkakapcsolataira is hatunk. Ezért az üzleti életben is alkalmazható, testen és lelken keresztül hatékonyságfokozó módszereket kínálunk fel egy tálcán.
 • Gondozási szemlélet - folyamatban gondolkodunk mindannyian, ezért programjaink rendszerességre, elköteleződésre alapulnak. Hiszünk a kapcsolat erejében, a természetes folyamatokhoz való alkalmazkodásban és az emberi tényezők fejleszthetőségében. 

hid

Missziónk

Alapítványunk missziója a kiégés megelőzése egészségpszichológiai módszerekkel, annak kutatása és közérthető ismertetése. Célunk:

1. A kiégés folyamatával kapcsolatos, és a kiégés megelőzését támogató ismeretek könnyed és játékos átadása.

2. Támogatni, hogy elérhető legyen minden iskolában, munkahelyen egészségfejlesztő pszichológus / komplex stresszkezelő és kiégés megelőző programot.

3. Az egészségfejlesztő szakpszichológia szak magyarországi képviselésének, gondozásának és a szakemberképzésének támogatása.

4. Támogatni, hogy magánszemélyeknek is elérhető legyen egészségfejlesztő konzultáció és pszicho-edukáció, többféle csatornán. Támogatni, hogy a kiemelten veszélyeztetett csoport kedvezményes áron jusson hozzá ezekhez. 

5. A kiégés folyamatának, háttértényezőinek vizsgálata, az azt hatékonyan megelőző és kezelő programok kutatása, és a programjaink minőségbiztosítása céljából folyamatos képzéseken való részvétel. 

Egészségpszichológusként szerintünk a szerepünk olyan, mint egy híd, amely összeköti a klienst saját meglévő erőforrásaival, és új, gyakorlatban működő módszerekkel, szükség esetén egyéb szakember kollégával. Szakmai munkánk célja hidat biztosítani egészségfejlesztő tevékenységgel a jóllét és jobban működő helyzetek felé. Célunk a mindennapi helyzetek megoldásához hasznos ismereteket, élményeket adni egészséges felnőtteknek, gyerekeknek ahhoz, hogy eredményesen tehessenek Önmagukért.

Módszereinkről röviden:

 • Coaching szemléletű egészségfejlesztő szakpszichológusok vagyunk, ezért a hatékony pszichológiát képviseljük az egyéni jóllét témában;
 • Az egészségpszichológiában használt, viselkedésváltozást elősegítő technikákat alkalmazunk, a pozitív pszichológiai elméleteket és a kötődéselméleteket használjuk;
 • Változás elméleteket ültetünk át a gyakorlatba;
 • 10 éves kommunikációs tréneri tapasztalatunkat használjuk;
 • Új irányvonalat képviselünk Magyarországon: hagyományos pszichológiai módszereket ötvözünk egészségfejlesztő modellekkel és kommunikációs eszközökkel.

Üzleti modellünk

Alapítványunk önfenntartó a munkahelyeknek nyújtott programok megrendelései által, és mindig nyújt díjmentes programokat is. 

Az üzleti modellünket úgy állítottuk össze, hogy díjmentes programokra mindig maradjon pénzünk, adományok elmaradása esetén is. Ennek érdekében a megrendeléseink 10%-át a Sulinyugi programokra fordítjukTámogatásokat a kiemelt díjmentes programjainkra gyűjtünk, minden adományt 100%-ban a programokra költünk.

Ez az üzleti modellünk így háromszoros CSR tevékenységet biztosít azoknak, akik minket bíznak meg munkahelyi egészségfejlesztéssel:

 • a minket megrendelő profitorientált cégek már azzal is CSR tevékenységet végeznek, hogy alapítványt bíznak meg munkahelyi egészségfejlesztéssel, támogatva az alapítvány működését
 • társadalmi felelősségvállalás szempontjából kiemelt téma a lelki élet támogatása, így azzal, hogy egy cég a munkavállalóit, mint magánember is támogatja programjainkkal, már önmagában tesz a társadalomért a programjainkon keresztül
 • a megbízási díjaink 10%-át a kiemelt díjmentes projektre fordítjuk, így mi magunk a szakemberek, anyagilag is támogatunk díjmentes programokat. A megbízó cég lehetőséget kap arra, hogy megmondja, melyik iskolára költsük a 10%-ot.

Ezáltal az adományozás 100%-ban a célcsoporthoz kerül, 10%-ban pedig mindig, mindenki adományoz, aki velünk kapcsolatba kerül.

Dokumentumaink

éves beszámoló: 2019.2018.2017., 2016.2015., 2014., 2013., 2012., 2011., 2010. 

2019-es tevékenységünk2018-as tevékenységünk2017-es tevékenységünk összefoglalója

szja 1% felhasználások adatlapjai: 2016., 2015., 2014. 

 

Az egészségtudományok különböző területeinek ismerete, a szakemberek együtt dolgozása hatékonyabbá teszi a segítségnyújtást. Ezért a mi csapatunkban a következő szakemberek dolgoznak: egészségfejlesztő szakpszichológusok, kommunikációs trénerek, coachok, mediátorok, klinikai pszichológusok, pszichiáterek, pedagógusok, alternatív gyógyászatban jártas szakemberek és tudományos munkatársak.

A hosszú távú eredmény érdekében minden szinten, ötvözött módszerekkel dolgozunk. A kognitív (mentális, gondolkodással kapcsolatos) szintű munka és a viselkedéses szintű munka a gyors eredményeket nyújtja, az érzelmi korrekció, a relaxációs módszerek pedig a hosszú távú siker kulcsa.

 

Honlap SzR

Szigeti Réka

Egészségfejlesztő szakpszichológus, coach, relaxációs és szimbólumterapeuta, Sulinyugi szakmai vezető

Email-cím: szigeti.reka@lelekkel.hu
Tel.:70/265-89-19

Szigeti Réka vagyok, egészségfejlesztő szakpszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Sulinyugi szakmai vezetője.  A kezdetektől örömmel veszek részt az alapítvány életében, élvezem a közös munkát és az együttműködést a hasonló szemléletű, mégis sokszínű munkatársakkal és a kliensekkel is, mert mindkettőből sokat tanulok és fejlődök magam is.

 

Sulinyugi BR

Bikfalvi Réka

Egészségfejlesztő szakpszichológus, coaching pszichológus,
fókusz- és kommunikációs tréner, gyógyszerész

Email-cím: bikfalvi.reka@lelekkel.hu
Tel.:20/949-28-58

Dr. Bikfalvi Réka vagyok, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Pszicho Natur Pharma Bt. ügyvezetője. Egészségfejlesztő szakpszichológusként dolgozom, és egészségfejlesztő, eredményorientált szemlélettel vezetem a sokszínű szakmai csapatunkat. A csapatmunka számomra nagyon inspiráló, szívesen dolgozom különböző végzettségű kollégával. Ennek eredményeként jó látni, ahogy a különböző egészségtudományok, segítő és fejlesztő módszerek, kiegészítve egymást, növelik a hatékonyságot.
Mentálisan egészséges felnőttekre és munkahelyi témákra specializálódtam.

 

 

Honlap Noemi allo

Balázs Noémi

Egészségfejlesztő szakpszichológus, szupervizor, tréner

Email-cím: balazs.noemi@lelekkel.hu
Tel.: 30/370-3163

Gergely Hevesi Barbara

Gergely-Hevesi Barbara

Sulinyugi gyerektréner, PR koordinátor

Email-cím: hevesi.barbara@gmail.com

Tel.: 20/254-4449

honlapra kicsi

Pozsár Ildikó

irodavezető, kapcsolattartó

Email-cím: pozsar.ildiko@lelekkel.hu

Tel.:30/444-0028

Honlapra Vera

Szekeres Veronika

gyermekpszichológus, gyászcsoportvezető

Tel.:20/775-3627
email: szekeres.veronika@lelekkel.hu

Szekeres Veronika vagyok, gyermekpszichológus, gyászcsoportvezető. Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán szereztem, fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. 2012 júniusa óta vagyok okleveles pszichológus. Gyászcsoportvezetői képesítésem is van, jelenleg pszichodrámában képződöm.

Honlapra Agi

Juhász Ágnes PhD

pszichológus, tréner, kognitív viselkedésterápiás konzultáns,
autogén tréning terapeuta
telefon: 30/405-0890

email: juhasz.agi.pszi@gmail.com
http://www.munkahelyiegeszsegfejlesztes.hu/

Juhász Ágnes vagyok, pszichológus, jelenleg az ELTE PPK, Iskolapszichológia Tanszékének adjunktusa. Fő profilom és érdeklődési köröm a munkahelyi egészségfejlesztés egyéni és szervezeti formái, a munkahelyi és egyéb stressz felmérése és kezelése egyéni és csoportos formában, az oktatás, a tréningek, valamint az egyéni konzultáció egészséges felnőttek számára életvezetési problémák, stresszkezelési nehézségek, illetve életmódváltoztatás támogatásával kapcsolatban. Az egyéni konzultációk, illetve a csoportos egészségfejlesztő, tréning programok során különböző megközelítések, iskolák módszereit ötvözöm: használok motivációs interjút, kognitív-viselkedésterápiát, autogén tréninget, valamint személyközpontú tanácsadást.

Honlapra Zita

Tordai Zita

pszichológus, coaching pszichológus

Email-cím: szidaa@gmail.com
Tel.:30/292-1136

Honlapra kicsi Kr

Major-Fábián Kriszta

közgazdász - kapcsolattartó

Email-cím: kriszta.majorfabian@gmail.com

Tel.:70/563-1707

Honlapra Timi

Felméry Tímea

MA pszichológus hallgató

Email-cím: felmery.timea@gmail.com

Tel.:20/483-3150

Honlapra Hanni

Juhász Johanna

pszichológus - iskolapszichológus tanácsadó

Email-cím: hanni.juhasz@gmail.com

Tel.:30/659-5715

Honlap Moni

Hackl Mónika

Kommunikációs tanácsadó

Email-cím: 
Tel.:

Honlapra Barbi

Miklós Barbara

Klinikai szakpszichológus, fókusztréner

Email-cím: miklos.barbara@gmail.com

Tel.:20/311-8377

Honlapra beus

Kecskés Beáta

Klinikai szakpszichológus

Tel.: 30/230-7920
e-mail: bea.kecskes@gmail.com

Honlapra Juli

Mackó Júlia

pszichológus, mentálhigiénés szakember

Email-cím: mackojuli@gmail.com

Tel.:20/414-7232

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Gugán Enikő

Pszichiáter, szimbólumterapeuta

Email-cím: gugan.eniko@gmail.com

Tel.:20/418-5736

HonlapraUI

Urbanics Ildikó

Klinikai szakpszichológus, neuro pszichológus

Email-cím: urbanics.ildiko@lelekkel.hu

Tel.:30/405-8037

 

Honlapra Karacsony Agnes

Karácsony Ágnes

Klinikai szakpszichológus 
Email-cím: agnes_karacsony@yahoo.com

Tel.:70/668-6863

 

"Hálás vagyok, hogy munkatársaim szeretetteli, barátságos közegben, magukat biztonságban érezve gondolkodhattak hivatásról, szerepekről, kiégésről, megújulásról. Alkalmazható tanácsokkal gazdagodtunk a stressz oldásával kapcsolatban, és tanulhattunk önmagunkról, együttműködési, kommunikációs területeken. Az egyéni, a kiscsoportos és a közös együttlétek egyaránt fontosak és hatékonyak voltak. Jó volt megélni a lelkes, tudatos vezetést Általatok!"
Török Katalin, intézményegység-vezető, Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont

"Nagyon jól éreztem magam a tréningen, jó volt együtt lenni a kollégáimmal, közösen gondolkodni, nevetni, feltöltődni és szinte észrevétlenül tanulni meg érdekes és hasznos dolgokat magunkról és egymásról."
Nemcsicsné Molnár Gyöngyi, tanár/intézmény vezető helyettes, Karinthy Frigyes Gimnázium, Bp.

"Jó volt, hogy kaptunk egy lehetőséget arra, hogy együtt lehessünk a kollégákkal könnyed stílusban, sok nevetéssel mégis mély, hasznos dolgokat megismerve. Az elhangzottak alapján új felismeréseket tettem magammal kapcsolatban és a kollégáimmal kapcsolatban is, amiket hasznosítani tudok a vezetői munkám során."
Svélecz Edit, intézményvezető, Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola

"Jó volt, hogy humorral és könnyedén hallottunk hasznos dolgokat olyan egyébként kellemetlen témáról, mint a kiégés. Elgondolkodtatott, és segített abban, hogy a saját erőforrásaimat és lehetőségeimet tudatosítsam. Egyben egy lehetőség minden kollégámnak, hogy Ők is így gondolják és érezzék."
Balatoniné Sárosi Márta, intézményvezető, József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

"Jobban rálátok az emberi működésre, egy használható, érthető struktúrát kaptam, és egyben alkalmazható eszköztárat is, mellyel az "egymásra hangolt” kommunikáció megvalósítható.”
Fabók Ágnes, vezetőtanár, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

"Nagyon jól éreztük magunkat a tréningeken, jó volt együtt lenni a kollégákkal, jókedvűen feltöltődni, miközben magunkról és egymásról tanultunk.”
Bikfalvi Borbála, igazgató, Kossuth Lajos Általános Iskola Budapest

"Jól éreztem magam a tréningen, jó volt együtt lenni a kollégáimmal nem tanítási helyzetben. Egészen feltöltött ez a rövid idő, miközben magunkról és egymásról is tanultunk.”
Hezler Csilla, pedagógiai igazgatóhelyettes, BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolája

"Ötleteket kaptunk, hogyan tudunk segíteni a gyerekeknek a stressz levezetésében. Ezeket elkezdtük tudatosan használni. Nemcsak mi, de a gyerekek is szeretik, ha emlékeztetjük őket, szívesen használják. Köszönjük a tréninget és a tanácsokat! :) :) :)”
Poczók Krisztina, tanító, Molnár Ferenc Általános Iskola

Összeg: